Председателят на НКП на Левски: Боят не беше предварително уреден

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян бе един от гостите в днешното специално предаване по Sportal TV, посветено на привържениците на Левски "Часът на сините". Хиндлиян коментира събитията с фенове на Левски, които участваха в бой в Словакия с ултраси на Краковия и Аякс, както и разделението между фракции на тима, които заемат мястото си на стадион “Виваком Арена Георги Аспарухов” съответно в Сектор Б и Сектор А.

"Трябва да си поговорим за модерната ултрас култура. Публиката на Левски е доказала отдавна, че е съставена от сериозни хора, които знаят как да бранят честта на любимия си клуб. Когато се очаква голяма група левскари някъде в Европа, особено на Балканите и Централна Европа, има опити за доказване от страна на знайни и незнайни, претендиращи за модерност ултраси. Това се случи и онзиден. Както разбрахме, не им се получи на поляците и на холандците. Нещо не си бяха направили сметката. Адски се говори, че това е нещо уредено. Не, не е уредено, твърдя го отговорно. Имаше писания, че ще ни нападнат. Това е. Не е имало уговорка, защото модерните ултраси, към които аз не се числя поради ЕГН-то си, се разбират по този начин. Те се разбират, че ще се видят 20 души и ние ще сме 20. Такова нещо не е имало. Самият факт, че нашите хора са освободени часове след това, показва, че словашките власти са били наясно кой е първоизточникът на конфликта. Когато те нападат, е нормално да се защитиш”.

15 "Часът на сините" с гости Тити Папазов, Степан Хиндлиян и Владимир Иванов

"Така нареченото разделение и конфликт е една детинска история. За съжаление, тя придоби такива измерения, че достигна до нетърпимост. Не знам дали някой има интерес от това. Понеже НКП, който аз представлявам, и София Запад бяха обвинявани, че бият и тормозят левскари, защото така са си решили, вчера се видя, че това не се случва. Въпреки тежките междуличностни взаимоотношения. Агитката на Левски е градена от години. Сектор Б е институция. Там има правила и йерархия. Това е историческото място за агитката на Левски. Който смята себе си за ултрас, мястото му е в Б сектор. Идеята е, че всички сме от Левски. Не се виждаме, за да се мразим помежду си".

15 "Часът на сините" с гости Тити Папазов, Степан Хиндлиян и Владимир Иванов

"Изказването на съдържателя на ЦСКА-София след тази среща искрено ме развесели. Беше изключително забавно: “Разбрахме се да не купуваме мачове”. Как така? Ти с кой се разбра да не купуваш мачове? С главния прокурор, със заместника му, с премиера? С кого? Това как се тълкува?".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти