Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Освирквания и луд късмет за Спартак (Москва)

Освирквания и луд късмет за Спартак (Москва)

Спартак (Москва) започна новия сезон с измъчена победа срещу новака Сочи. Руският гранд се наложи с 1:0 над дебютанта в Премиер лигата, а единствения гол отбеляза защитникът Самуел Жиго в 93-ата минута. Отборът на Олег Кононов направи слаб мач и имаше огромен късмет, че стигна до успеха.

През лятото съставът на Спартак претърпя доста промени и се раздели с ветераните Денис Глушаков, Салваторе Бокети и Дмитрий Комбаров. Напусна и голмайсторът Зе Луиш, а вместо него пристигна Есекиел Понсе от Рома, но аржентинецът бе сред резервите и влезе през второто полувреме. В титулярните 11 се появиха завърналият се след наем в Криля Советов Жано Ананидзе и младите Зелимхан Бакаев, Аалександър Ломовицкий и Николай Расказов. Бразилецът Фернандо изигра може би последния си мач с червено-белия екип преди да бъде продаден в Китай.

Сочи направи интересна селекция, включваща няколко опитни футболисти, които дойдоха от грандовете. Сред тях се открояват взетите от Зенит Елмир Набиулин, Ибрахим Цалагов, Иван Новоселцев и Дмитрий Полоз.

Новаците изненадаха съперника с много агресивна игра от самото начало и показаха, че Спартак ще има проблеми. В 6-ата минута Набиулин центрира към Никита Бурмистров, но капитанът Георгий Джикия самопожертвователно се хвърли на шпагат и изчисти. Далечен удар на Евгений Песегов и изстрел на Бурмистров показаха намеренията на гостите да си тръгнат с трите точки.

Тимът на Александър Точилин владееше топката по-продължително и създаде повече положения до почивката. Спартак затрудни Николай Залоблотний само веднъж, но той се справи с мощния шут на Фернандо. 

Второто полувреме започна със стихиен натиск на Спартак, но после Сочи имаше три възможности в рамките на минута да поведе. Фрапантен пропуск направи Никита Калугин, който вместо в опразнената врата, прати топката в аут.

Олег Кононов потърси променя с пускането в игра на Понсе. Нападателят се включи с голямо желание, а и Фернандо и Роман Зобнин се активизираха. В 62-ата минута Фернандо стреля силно, но Заболотний изби в корнер. Секунди по-късно след поредица от рикошети Луис Адриано не успя да нанесе точен удар и нулевото равенство се запази.

Последните минути бяха много нервни, а публиката ясно показа недоволството си от играта на спартаковци. Левият бек Айртон се опита да реши всичко сам, но ударът му не се получи. Реферът Владимир Москальов даде голямо продължение и в третата минута от него Спартак стигна до победата. Фернандо центрира от корнер, а Жиго скочи над всички и отправи удар с глава, след който топката срещна гредата и мина зад голлинията.

Въпреки щастливата развръзка, "червено-белите" разочароваха с представянето си и не изглеждат като претендент за титлата. В следващия кръг тимът на Кононов ще гостува на Ростов, а Сочи ще приеме шампиона Зенит. 

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти