Даниел Дюбоа нокаутира братовчеда на Тайсън Фюри (видео + снимки)

Изгряващата звезда на британската тежка категория Даниел Дюбоа (вече 12-0, 11 КО) нокаутира в края на петия рунд (ТКО) братовчеда на Тайсън Фюри - Нейтън Горман (16-1, 11 КО). Битката бе приятна за гледане, макар и двамата да разчитаха прекалено много на безразсъдно размахани ръце в търсене на завършващ удар.

Дюбоа все пак показа доста по-сериозен технически потенциал и работеше несравнимо по-успешно с водещия си ляв прав. Горман бе пратен два пъти в нокдаун и с прекалено рискованите си опити за удари с голям размах изцеди енергията си съвсем.

Битката бе за британската титла в тежка категория и Дюбоа може да се гордее с нея, тъй като още не е станал на 22-годишна възраст. Галавечерта в най-голямата лондонска зала “О2 Арена” бе организирана от топ промоутъра Франк Уорън, а Тайсън Фюри бе сред ВИП гостите и бе в ъгъла на братовчед си.

Началото бе равностойно, макар Дюбоа да се стремеше да влиза първи в размените и да ги инициира, като с две десни крошета остави рано рано отпечатъци върху лицето на Горман. Той също не се свенеше да пробва попадения и да търси пролука за дясната си ръка. Рано във втория рунд пък той пак бе намерен с няколко леви крошета и вече му бе отворена аркада около лявото око, макар и той да пласира ляво и дясно кроше. Дюбоа продължи да бъде по-активният с повече попадения на сметката си, а и се мобилизираше от потеклата кръв на Горман.

Невероятни комбинации на крошета - леви и десни - в началото на третия рунд от ръкавиците на Дюбоа пратиха на колене Горман и бе маркиран нокдаун. Последваха безразсъдни размятания на ръце и от двамата тип “мелници” без никакъв тактически замисъл и подбиране на ударите, единствено със стремеж за нокаут.

След много силен четвърти рунд Дюбоа отново прати в нокдаун опонента си в края на петата част с ляв прав-дясно кроше и реферът на ринга прецени, че е видял достатъчно - ТКО. Горман и без това изпадаше твърде често в глуха защита и прекалено много разчиташе на безразсъдно размахване на ръцете си, което изцени енергията му и бе въпрос на време да бъде нокаутиран.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти