Гризман: Ако трябва да моля за извинение, ще го направя на терена

Новата придобивка на Барселона Антоан Гризман даде първата си пресконференция като играч на каталунския тим, след като малко по-рано получи фланелка с номер 17. “Барса за мен е едно ново предизвикателство. Ще се опитам да надскоча себе си, да изляза от зоната си на комфорт и да се боря за място. Ще се опитам да спечеля титлата, Купата на краля и Шампионската лига - трофея, който ми липсва”, заяви нападателят на “синьо-червените”.
Запитан какво се е променило от отказа му да премине в Барса преди година до решението за трансфер това лято, Гризи отговори: “Първо, защото семейството ми трябваше да се премести, имах дъщеря в училище, жена ми беше добре там, аз също. Не бях готов за тази крачка. Тази година беше различно”.
“Винаги е трудно да напуснеш своя дом, там, където се чувстваш много комфортно, където е семейството ти. Беше трудно. Имам само думи на адмирации и уважение към Атлетико. Мисля, че дадох всичко от себе си на терена, не изпитвам никакъв срам”, сподели той.
“Правил съм много лоши неща в миналото, но не съм си играл с никоя от страните. Най-важното е, че накрая сме заедно. Изпълнен съм с ентусиазъм да облека тази фланелка. Ако трябва да моля за извинение, ще го направя на терена. Там говоря най-добре”, довери 28-годишният френски стрелец.
“Това, което ме прави най-щастлив, е, че бъда съотборник на Меси. Доволен съм. Той е номер 1, пример за всички ни. В НБА моят образец е ЛеБрон, във футбола е Меси. Той е легенда за сина ми и за всяко дете. Говорих с Валверде, но утре ще влезем повече в тактическо отношение. Мога да играя отляво, отдясно и в центъра. Позицията не е важна за мен, важно е да се справя добре”, каза още Гризман.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти