Су-Вей Сие и Стрицова триумфираха с титлата на двойки при жените

Су-Вей Сие и Стрицова триумфираха с титлата на двойки при жените

Поставените под номер 3 Су-Вей Сие (Тайван) и Барбора Стрицова (Чехия) станаха шампионки при женските двойки на “Уимбълдън”, побеждавайки 4-ите в схемата Габриела Дабровски (Канада) и Ифан Ксу (Китай) с 6:2, 6:4 за 1 час и 7 минути игра.

В първия сет победителките направиха два пробива, а във втория взеха първите две подавания на опонентките си, които на свой ред осъществиха брейк само в началото на втората част. Така Сие и Стрицова спечелиха турнира без загубен сет във всичките си мачове, което за последно направиха сестрите Уилямс през 2009 г. Това беше първата им титла от Големия шлем като тандем, но за Сие трофеят е трети от тази категория и втори на “Уимбълдън” след 2013 г., когато партньорка й беше Шуай Пън (Китай).

Този успех донесе на чехкинята и първото място в световната ранглиста на двойки при жените, като по този начин тя стана 43-ата тенисистка с това постижение. На 33 години и 109 дни тя е втората най-възрастна дебютна водачка в подреждането след Квета Пешке (35 дни и 361 дни) през 2011-а. На сингъл Стрицова достигна до полуфиналите, където беше спряна от Серина Уилямс.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти