Малтийци чакат Лудогорец или Ференцварош

Малтийци чакат Лудогорец или Ференцварош
Малтийският Валета достигна до втория квалификационен кръг в Шампионската лига, след като изненадващо отстрани Дюделанж след две равенства. В първата среща в Люксембург двубоят завърши 2:2, а тази вечер в Малта отново не беше излъчен победител - 1:1, но това се оказа достатъчно за домакините да продължат. Марио Фонтанела откри за Валета в 35-ата минута, а Марио Покар изравни за Дюделанж. Така в следващия кръг съперникът на Валета ще бъде победителят в двойката между българския шампион Лудогорец и унгарския Ференцварош. В първата среща унгарците спечелиха с 2:1, а реваншът е в сряда вечерта в Разград.
В друг интересен мач тази вечер грузинския Сабуртало отстрани молдовския Шериф (Тираспол). В първата среща грузинците сензационно спечелиха с 3:0. На стадион "Михаил Месхи" в Тбилиси гостите от Молдова започнаха вихрено, като поведоха с 3:0 още в първите 10 минути. Попаденията отбелязаха Латифи (3), Маргвелашвили (8-автогол) и Тамбе (10). Огнен Ролович обаче вкара за Сабуртало в 59-ата минута и това попадение се оказа достатъчно за тима му да продължи в следващия кръг, където съперник ще му е Динамо Загреб.

Всички резултати от вторник:

Шкендия (Македония) - Номе Калиу (Ест) 1:2 (2:2-общ резултат)
Сабуртало (Грузия) - Шериф (Молдова) 1:3 (4:3-общ резултат)
Торшавн (Фарьорски острови) - ХИК (Финландия) 2:2 (2:5-общ резултат)
Валета (Малта) - Дюделанж (Люксембург) 1:1 (3:3-общ резултат)
Фероникели (Косово) - ТНС (Уелс) 0:1 (2:3-общ резултат)
Цървена звезда (Сърбия) - Судува (Литва) 2:1 (2:1-общ резултат)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти