Пореден талант сменя Англия с Германия

Пореден талант сменя Англия с Германия

Дайшоун Редан ще се превърне в поредният талант, който ще предпочете да продължи футболното си развитие в Германия, а не в Англия. Младежкият национал на Холандия ще смени екипа на Челси с този на Херта (Берлин), твърди германското издание Кicker и по този начин ще продължи създалата се в последните няколко сезона тенденция млади играчи от Острова да преминават в Бундеслигата.

18-годишният централен нападател е играл единствено за юношеските отбори на “сините” от Лондон, а кариерата му започва в Аякс (Амстердам). За дублиращия тим на Челси Редан има 14 гола в 34 мача, за юношите е отбелязал 9 пъти в 16 двубоя за първенство, докато в Младежката Шампионска лига се е разписал 9 пъти в 13 срещи, комбинирайки това постижение с 5 асистенции.

Това ще бъде втори подобен трансфер за берлинския клуб в рамките на година. През миналото лято те взеха друг холандски младок от тим от Премиър лийг - Джавайро Дилросън пристигна в клуба от Манчестър Сити и в дебютната си кампания изигар 17 мача, отчитайки се с 3 гола и 2 асистенции.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти