ЦСКА (М) потрепери, но не сбърка срещу Оренбург (видео)

ЦСКА (М) потрепери, но не сбърка срещу Оренбург (видео)

ЦСКА (Москва) победи Оренбург с 2:1 и записа първа победа през новия сезон в руската Премиер лига. И трите гола на "ВЕБ Арена" паднаха още до почивката. Никола Влашич и Арнос Сигурдсон бяха точни за тима на Виктор Гончаренко, а Никита Маляров върна един гол за гостите.

"Армейците" стартираха сезона с изненадваща загуба от Криля Советов и днес нямаха право на грешка. Оренбург пък отстъпи при гостуването си на Ростов и днес също се надяваше да вземе първи точки. Отборът на Владимир Федотов се раздели с няколко ключови фигури през лятото и поне на този етап тяхното отсъствие се усеща сериозно.
ЦСКА наложи натиск в началните минути, но той не донесе опасности за вратата на Александър Довбня. Московчани често губеха притежанието на топката, но съперникът им не се възползва, заото имаш за цел само да руши играта.

В 30-ата минута Никола Влашич показа, че отново ще е най-креативният футболист на ЦСКА. Хърватският национал майсторски елиминира един противник, напредна към наказателното поле и със силен шут под гредата откри резултата. Секунди след гола Анор Сигурдсон пропусна да покачи на 2:0.

Второто попадение обаче не закъсня. В 38-ата минута след комбинация между Влашич и Фьодор Чалов топката стигна до Сигурдсон и този път исландецът беше безпощаден. Оренбург обаче веднага върна интригата. След поредица от удари и рикошети, Никита Маляров съумя да довкара топката във вратата и да даде надежди на тима си за нещо повече от почетна загуба. 

ЦСКА намали темпото в началото на втората част, а това устройваше и гостите. Тяхната очевидно бе да задържат този резултат и да се хвърлят в търсене на равенството в последните минути. След час игра Игор Дивеев се размина с гола, а феновете на "амейците" си спомниха за мача срещу Оренбург през миналия сезон и загубата с 2:3.

В 68-ата минута Сигурдсон още веднъж пропиля чисто положение. Оренбург пък рядко минаваше центъра. Московчани имаха и много статични положения, но нито едно от тях не доведе до гол. В края на двубоя "армейците" не успяха да решат всичко при няколко контри с числено предимство, но победата остана за тях. Те трябва да са благодарни и на вратаря си Игор Акинфеев, който в добавеното време спаси удар с глава на Джордже Деспотович.

След седмица ЦСКА излиза в първото за сезона столично дерби срещу Локомотив (Москва), а на Оренбург предстои домакинство на шампиона Зенит.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички