Неостаряващият Пакяо нанесе първа загуба на Търман (видео + снимки)

Мани Пакяо спечели суперсблъсъка с Кийт Търман в Лас Вегас. Двамата се изправиха един срещу друг в битка за титлата на Световната боксова асоциация в полусредна категория.

40-годишният филипинец за пореден път доказа на всички, че има още какво да даде на спорта и направи много силен мач, като накрая спечели по точки след 12-рундова тежка битка. Така той нанесе първата загуба на Търман в професионалната му кариера.

Още от самото начало Пакяо даде заявка, че излиза за победа и в първия рунд прати съперника си в нокдаун. Търман обаче успя да се съвземе и продължи битката.

Въпреки това филипинецът остана по-активният от двамата боксьори. Това бе особено видно в 10-ия рунд, в който той буквално гонеше съперника си по ринга и не спираше да му нанася удар след удар, но Търман отново не се даде.

В крайна сметка  мачът стигна до пълните 12 рунда и победителят трябваше да бъде определен от съдийските карти. Те обаче бяха в полза на Пакяо - 115-112, 115-112 и 113-114. Така ветеранът записа 62-ата си победа на професионалния ринг (39 с нокаут, 7 загуби и 2 равенства). 30-годишният Търман пък за пръв път усети вкуса на загубата (29 победи, 22 с нокаут и 1 загуба).

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти