Кой друг? Мариано Ривера затвори церемонията в Залата на славата (видео)

Кой друг? Мариано Ривера затвори церемонията в Залата на славата (видео)

"Първо, не разбирам защо винаги трябва да съм последен. Продължавам да се питам това вече 20 години. В последните 17 години от кариерата ми все се чудех: "Защо аз съм последният?". Но предполагам, че да бъдеш последен е нещо специално. Господ ми даде най-доброто хвърляне в бейзбола. Съжалявам, момчета!"

Думите на най-великия клоузър в историята на МЛБ Мариано Ривера сложиха подобаваща точка на церемонията по въвеждане на Випуск '19 в Залата на славата на бейзбола. 49-годишният затварящ питчер от Панама стана първият единодушен избор за Музея в Купърстаун, след като остави зад себе си рекордните 652 запазени победи в редовния сезон и още 42 в плейофите, с които помогна на Ню Йорк Янкис да спечели пет пъти титлата в Световните серии (1996, 1998-2000, 2009).



Легендата на "янките" бе аплодиран от над 55 000 зрители на емблематичната поляна в спортния център "Кларк", пристигнали в щата Ню Йорк за събитието в неделя. Това бе втората най-голяма аудитория, събрала се заради нови членове на Залата на славата, като рекордът си остава 82 000 души при въвеждането на Кал Рипкин-младши и Тони Гуин през 2007 г.

Заедно с Ривера тази година в Музея в Купърстаун бяха приети още петима знаменити бейзболисти – Лий Смит, Харолд Бейнс, Едгар Мартинес, Майк Мусина и Рой Халадей, последният посмъртно. От името на загиналия в самолетна катастрофа през 2017 г. с личния си хидроплан бивш питчер на Торонто Блу Джейс и Филаделфия Филис емоционална реч изнесе вдовицата му Бранди Халадей.



"Знаех, че ще плача в някакъв момент – сподели едва сдържащата сълзите си съпруга на двукратния носител на "Сан Йънг". – Поразително е колко много хора са дошли тук днес. Толкова съм признателна, че сте тук. Няма достатъчно думи, за да ви благодаря. Знам, колко поласкан щеше да бъде Рой да седи тук заедно с толкова успели мъже. Мисля, че Рой би искал всички вие да знаете, че хората не са перфектни. Всички ние сме несъвършени и имаме едни или други недостатъци. Всички страдаме, но с усилна работа, смиреност и отдаденост несъвършените хора все пак могат да имат съвършени моменти. Рой беше благословен в своя живот и в своята кариера да има някои перфектни мигове."

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти