Кобрата пред Спортната комисия в Калифорния - рунд втори

Българинът ще бъде изслушан след преминатия курс по превенция на насилието

Кубрат Пулев ще се изправи пред Спортната комисия на щата Калифорния за втори път тази година. Днес (22 юли) ще стане ясно дали лицензът на българския боксьор ще бъде възстановен. От това зависи и кога и къде ще бъде следващият му мач. Комисията се събира в луксозен хотел в Сан Диего, където ще проведе заседанието си. Влизането на участниците започва в 10:00 ч. местно време, което е 20:00 часа българско.

Случаят на Кубрат Пулев ще бъде първият, който те ще разгледат на днешната среща.

През май 2019 г. Спортната комисия на щата Калифорния отне лиценза на българския боксьор заради целувката по устните на репортерката Дженифър Равало, станала известна като Кралицата на голото суши. По този начин Пулев завърши нейното интервю след победата над румънеца Богдан Дину. Самата Равало се оплака от тормоз и нае известната адвокатка Глория Олред, за да защитава правата . От своя страна от щаба на Пулев публикуваха видео, в което се вижда, че репортерката се забавлява по време на партито след победата и въпросното интервю.Комисията в Калифорния обаче реши да спре правата на боксьора за срок от 6 месеца от целувката (до 23 септември). Пулев трябваше да плати и глоба в размер на 2500 долара, както и да посещава специален курс за превенция на насилието над жени в медийната сфера.

Именно след края на тези лекции той ще бъде изслушан повторно. Надеждите на българина са наказанието му да бъде намалено или напълно отменено. След приключването на курса Пулев многократно заяви, че съжалява за постъпката си и се извини на Равало.

13 Кубрат Пулев тренира в Майорка
По време на наказанието той не можеше да се боксира само на територията на САЩ. За Пулев обаче именно лицензът отвъд Океана е важен, тъй като плановете са да се боксира там за втори път през есента. Последните няколко седмици Кобрата прекара в Палма де Майорка, за да тренира за такъв мач заедно с легендарния Ули Вегнер.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти