Лудогорец с лесен съперник и в следващия кръг на ЛЕ, ако не стане огромна изненада

Лудогорец ще играе срещу загубилия от двойката Дъ Ню Сейнтс - Копенхаген, ако отстрани Валур във втория предварителен кръг на Лига Европа. Това отреди тегленият днес жребий в Нион. Първата среща ще е на 8 август в Разград, а реваншът е след седмица в Уелс или Дания.



Дъ Ню Сейнтс е шампион на местната Премиър лийг и за момента участва в предварителните кръгове на Шампионската лига. В първия етап от надпреварата "светците" елиминираха шампионите на Косово Фероникели - 2:2 и 1:0. Преди години TNS, както съкратено е името на отбора на английски език, игра с ЦСКА в Лига Европа, където претърпя поражение.

От своя страна Копенхаген все още не е играл мачове в евротурнирите през този сезон. Датчаните ще дебютират в ШЛ именно срещу Дъ Ню Сейнтс, като ще се прехвърлят към Лига Европа само при загуба от TNS, каквато е малко вероятна според прогнозите.

Копенхаген е "черна котка" за българските отбори. През 1998 година датският клуб елиминира Левски за КНК, през 2017 година Копенхаген отстрани Лудогорец в елиминациите на ЛЕ, а през миналия сезон датчаните не срещнаха проблеми срещу ЦСКА-София в предварителните кръгове на същия турнир. 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти