"Историята" на Христо Стоичков с мисия да спаси живот

"Историята" на Христо Стоичков с мисия да спаси живот

Биографията „Историята“ на Христо Стоичков вече има нова мисия – да спасява животи. Приходите от всички продадени екземпляри при снощната промоция в Стара Загора ще бъдат дарени за лечението на болната от левкемия Камелия.

„И десет секунди не ми трябваха да приема предложението на кмета Живко Тодоров за помощ на Камелия– каза Стоичков на пресконференция. – Не разпитвах изобщо за подробности – само казах „Да“. Винаги съм помагал, когато мога и с каквото мога. Вярвам, че това дете ще успее в битката. Камелия е на годините на моята дъщеря Мика и за мен си е като дете. С нея съм.“

Владимир Памуков, авторът на „Историята“ и издателите от „Софтпрес“ веднага прегърнаха идеята за благотворителност. Приходите от всички продадени книги в Стара Загора ще отидат за лечение на Камелия. Като почетен гражданин на Стара Загора най-големият български футболист вече помогна на болно дете.

Вечерта на централния площад в Стара Загора започва и голямото шоу за града. Над 1000 души се събраха за автограф и снимка със „Златната топка“ и нейния български кавалер. Както навсякъде Стоичков гарантира и изпълни – никой от чакащите не остана без своето копие и подпис.

„99,99 процента от написаните неща в книгата са самата истина – рече още Стоичков. – Оставам 0,1 процент на Владо, защото знам колко обича да импровизира с перото. Това е моят живот с всичките щуротии, които съм правил. Славата ми не съм я откраднал, трудил съм се за нея и съм я спечелил. Надявам се, че младите да прочетат историята ми. И дано научат нещо от нея. Най-искрено се надявам, че „Златната топка“ отново ще е в ръцете на някой българин.“

35 Христо Стоичков  показа златната топка на феновете

Преди старта на голямото подписване Стоичков уважи своите най-големи приятели – малчуганите от всички детски школи в града. Най-много бяха от „Олимпия“, най-голямата академия в града.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти