Левски Лукойл ще играе директно в групите на Купата на ФИБА Европа

Левски Лукойл ще играе директно в групите на Купата на ФИБА Европа
Сребърният медалист на България по баскетбол за мъже Левски Лукойл ще играе директно в групите на турнира за Купата на ФИБА Европа, стана ясно от разбивката на европейската централа ден преди жребия в Мюнхен. "Сините" са един от 12-те тима, които получават това право.
Бронзовите медалисти от последния шампионат Берое ще се включат в квалификациите. Старозагорци са един от петте непоставени отбора и в спора за място в групите ще играят срещу един измежду Днипро (Украйна), Лайден (Холандия), Кършияка (Турция), Клуж-Напока (Румъния) и Катая Баскет (Финландия). Двубоите от тази фаза ще се играят на 2 и 9 октомври. Последните 15 места в турнира са запазени за отбори, отпаднали в квалификациите на Шампионската лига.
В тях ще участват общо 20 отбора. Много е вероятно обаче някои от тях да се откажат впоследствие, което ще позволи на някой "щастлив губещ" от квалификациите да намери място в групите на Купата на ФИБА Европа. Шампионът на България Балкан също има запазено място във втория по сила турнир на ФИБА, ако не успее в Шампионската лига. Двубоите от груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа започват на 16 октомври.
Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти