Сари: Де Лихт няма вина, Буфон е роден боец

Сари: Де Лихт няма вина, Буфон е роден боец

Наставникът на Ювентус Маурицио Сари е убеден, че на тима ще му е нужно време да промени стила на игра, като каза няколко думи и за основните герои в днешния мач с Интер (5:4 след дузпи) - Матайс де Лихт, Кристиано Роналдо и Джанлуиджи Буфон. Първият си вкара автогол, вторият се разписа от фаул, а третият отрази три дузпи.

“Де Лихт игра по време на най-трудния ни период в мача, но няма вина за това. Роналдо направи обичайното си отлично представяне. Можем да се подобрим много в атака и това би го улеснило. Голямата сила на Буфон е, че е роден боец. Беше готов, когато имахме нужда от него, и беше изключителен при дузпите.

Мачът не се различаваше от този с Тотнъм (2:3) - имахме затруднения в началото, като отново темпото беше много ниско. Справихме се много добре през втората част, пресирайки опонента по бековете. Можем да се подобрим, в частност при високата преса, за да си връщаме топката, когато се защитаваме. Трябва да се фокусираме да се браним, движейки се напред, и да не им позволяваме да се озоват зад нас. Направихме това по-добре през първия половин час на второто полувреме с повече кураж и преса, за да си върнем владеенето на топката.

Нормално е да ни отнеме време да променим този стил. Допуснах грешка тази сутрин, тъй като ги изведох за 45-минутна тренировка, но усетихме жегата. Казах на играчите в съблекалнята, че можем да простим грешки в движението, но не исках да виждам пасивност. Трябва да се браним, бутайки напред, а не да бягаме назад, така че момчетата схванаха посланието”, коментира Сари след двубоя.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти