Целта пред Лудогорец е да реши всичко още в Исландия

Лудогорец се провали срещу Ференцварош и рано-рано се прости с надеждата да стигне до групите на Шампионската лига, но с това участието на разградчани в евротурнирите не приключва. Те се присъединиха към останалите представители на България в Лига Европа, а жребият им отреди съвсем приемлив съперник - исландския Валур, който също се препъна в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, губейки с общ резултат 0:5 от Марибор.

Опитът, класата и самочувствието са изцяло на страната на Лудогорец. Букмейкърите също дават солидно предимство на "орлите" и очакват те да спечелят още в Исландия, което до голяма степен ще предопредели крайния победител от двойката.

Въпреки болезненото отпадане от Ференцварош, Лудогорец стартира уверено в първенството и постигна победи срещу новака Царско село и Берое. Успехът с 4:2 под Аязмото показа, че когато са в настроение и играта им върви, футболистите на Стойчо Стоев трудно могат да бъдат спрени в България. Сега те ще искат да затвърдят добрите впечатления от последния мач и в Рейкявик.

Стойчо Стоев остави извън групата Марселиньо, който си позволи иронична да се усмихва при смяната си в реванша срещу Ференцварош. Вместо бразилеца, конците в средата на терена ще дърпа Дан Битон, а зад него ще е двойката Баджи - Анисе. Почивка най-вероятно ще получи полякът Яцек Горалски. Атаката със сигурност ще води Клаудиу Кешерю, а не Якуб Шверчок, който пропусна дузпа срещу унгарците. По крилата ще се разчита на Джоди Лукоки и Жоржиньо, но е възможно единият от двамата да остане на пейката за сметка на Мавис Чибота. Козмин Моци е наказан и в центъра на защитата ще си партнират Георги Терзиев и Рафаел Форстър. 

Валур има 23 участия в евротурнирите, но само в 4 пъти е успявал да отстрани съперници. "Жертви" на исландския тим са ставали Жьонес Еш (1:1, 3:3 и повече голове на чужд терен в първия кръг на КЕШ през 1967 г.), МиПа (3:1 и 1:0 в квалификационния кръг на КНК през 1993 г.), Вентспилс (1:0 и 0:0 в първия квалификационен кръг на ЛЕ през 2017 г.) и Санта Колома (3:0 и 0:1 във втория квалификационен кръг на ЛЕ през 2018 г.).

Голямото име в състава на домакините е вратарят Ханес Халдорсон, който направи фурор с изявите си на Евро 2016, когато исландците стигнаха до 1/4-финалите. Старши треньорът Олафур Йоханесон е наясно, че отборът му е аутсайдер срещу Лудогорец, но въпреки това ще псуне двама нападатели - Финсен и Педерсен.

Лига Европа - втори квалификационен кръг:

ВАЛУР - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

ВАЛУР (3-5-2):

Х. Халдорсон; Хедлунд, Сигбьорнсон, Ериксон; Адолфсон, Петри, К. Сигурдсон, Х. Сигурдсон, Ларусон; Финсен, Педерсен

Старши треньор: О. Йоханесон

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1):

П. Илиев; Икоко, Терзиев, Форстър, Сисиньо; Анисе, Баджи; Лукоки, Битон, Жоржиньо; Кешерю

Старши треньор: С. Стоев

СЪДИЯ:

Г. Коминис (Гърция)

СТАДИОН:

"Хлидаренди", Рейкявик

НАЧАЛО:

22:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти