Барселона отваря вратата за изход на Ракитич

Барселона отваря вратата за изход на Ракитич

С всеки изминал ден изглежда все по-трудно Иван Ракитич да продължи да играе за Барселона, пише AS. Всички индикации от последните седмици хвърлят сянка върху бъдещето му на “Камп Ноу”.

Първо, самият наставник Ернесто Валверде предупреди на своя пресконференция, че времето отминава за всеки и че халфът трябва да работи по-усърдно от всякога, за да си спечели титулярно място. След това дойде потвърждението от треньорския щаб, че този сезон Сержи Роберто ще се върне на обичайната си позиция в средата на терена. Последният сигнал е решението на клубното ръководство да не предлага на Ракитич подобрен договор, продължава изданието.

До момента хърватинът винаги е демонстрирал желанието си да остане в клуба. Пристигането на Френки де Йонг и преместването на Сержи Роберто обаче най-вероятно ще доведат до второстепенна роля за него в състава. Освен това нуждата от намаляване на бюджета за заплати и постъпване на пари от изходящи трансфери биха спомогнали за негова продажба. Интер проявява интерес към Ракитич, чийто договор е до 2021 г. Миналото лято, когато Валверде беше попитан за 31-годишния халф, той отговори: “Тук сме, за да печелим мачове, а не да правим пари”, но този път коментарът му беше “времето отминава за всички”, допълва вестникът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти