Миньор Перник (Чикаго) с втора тренировка на "Стадиона на мира"

Миньор Перник (Чикаго) с втора тренировка на "Стадиона на мира"

24 футболисти от отбора на Миньор Перник (Чикаго) провеждат днес втора тренировка на "Стадиона на мира" в Перник преди утрешния юбилеен мач срещу Миньор (Перник) по повод 100-годишнината от основаването на домакините.

От тях 23-ма са българи, а един е гражданин на Северна Македония.

Петима от футболистите пък са родом от Перник.

Момчетата са пристигнали в България на собствени разноски, като ползват част от годишния си отпуск, уточни Емил Миланов - мениджър и треньор на футболния клуб Миньор Перник (Чикаго).

По думите му юбилейният мач е уникален - за първи път се срещат два отбора с едно и също име, играещи на два различни континента.

Миланов посочи, че името Миньор Перник (Чикаго) е избрано, защото затова е настоял създателят на тима - перничанинът Николай Василев.

Утрешният мач се организира година и половина, каза още Миланов. Той подчерта, че двубоят е подарък за перинчани по случай 100-годишния юбилей на обичания на два континента Миньор (Перник).
Гостите от Чикаго подариха шалчета, тениски и шапки с логото на проявата "Една любов, една страст - на два континента" на целия кметски екип.

Футболистите от САЩ пък бяха зарадвани с юбилейни подаръци по случай вековния юбилей на Миньор.
Тимът в Чикаго е създаден преди 10 години и по регистрация повтаря името на пернишкия отбор. Играе в третата полупрофесионална лига в САЩ.

Според Миланов чикагският Миньор е най-силният български отбор извън пределите на страната.

Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти