Юве не може да реализира романтична идея

Юве не може да реализира романтична идея

Няма как Ювентус да се отблагодари на Нотс Каунти за един емблематичен жест отпреди 116 години. Както мнозина знаят, до 1903 г. италианският клуб играе в розово, но тогава решава да смени цветовете си. От Нотс Каунти, който по това време е гранд в английския футбол, даряват торинци с екипи като техния - в черно и бяло.

Сега обаче Нотс Каунти е в тежка финансова криза и играе в петото ниво на местния футбол. Клубът няма пари да плати екипите си за новия сезон, които са произведени, но стоят на склад. В тази връзка британският депутат от партията на лейбъристите Лилиан Грийнууд написа писмо до Юве с молба да помогнат.

Италианският шампион веднага се съгласи да подари на закъсалия тим същите екипи като своите за новия сезон. Добрият жест обаче няма как да се реализира заради спонсорски договор. Екипите на Юве са на adidas, докато Нотс Каунти има действащ контракт с Puma. По тази причина сега трябва да се мисли за друго решение на казуса.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти