Голово шоу в контрола на Челси

Голово шоу в контрола на Челси

Челси победи Рединг като гост с 4:3 в приятелска среща. С две попадения се отличи младият Мейсън Маунт.

Лондончани излязоха със силен състав, като новото попълнение Кристиан Пулишич бе сред титулярите. Първата ситуация обаче пред тяхната врата. Още в 12-ата минута Том Мактайър нацели гредата след удар с глава. Малко по-късно Джош Барет откри резултата, след като прехвърли Кабайеро. Рос Баркли изравни след отлично изпълнен фаул. Към края на първото полувреме Кенеди изведе "сините" напред.

На почивката Лампард направи 10 смени, но тимът му допусна изравняване, след като Майкъл Морисън се разписа в 49-ата минута. Последваха силни минути за Челси. Давид Луис удари гредата преди да дойде периодът на Майсън Маунт. 20-годишният талант вкара два гола в рамките на три минути за 4:2. Маунт се представя отлично от началото на подготовката и може да получи доста шансове за изява. Рединг върна едно попадение чрез Сам Балдок в 70-ата минута, но "сините" удържаха победата.

Мениджърът на Челси сигурно е доволен от представянето на някои от младите играчи, но едва ли е впечатлен от играта на тима в защита. Лондончани ще изиграят още две контроли следващата седмица. Те ще пътуват до Австрия, където ще срещнат Ред Бул Залцбург, а след това са в Германия за мач с Борусия (Мьонхенгладбах). Те стартират сезона с гостуване на Манчестър Юнайтед на 11 август.

СТАТИСТИКА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти