Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Григор Димитров: Годината не е добра, но защо да не я преобърна сега?

Григор Димитров: Годината не е добра, но защо да не я преобърна сега?

Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели впечатленията си и очакванията си от участието си в турнира от сериите АТР 250 в Лос Кабос. Както е известно, той ще се изправи в първи кръг срещу Стийв Джонсън в сряда сутринта българско време.

“Развълнуван съм да бъда тук, защото е очевидно, че засега годината не е добра за мен, но всяка седмица се старая да съм позитивен. Така че защо да не започна оттук да преобръщам сезона си?
Подкрепата, която съм получавал през годините в Мексико, ми е помагала да играя по-добре и в същото време да се наслаждавам на престоя си. По време на сезона играеш около 30 седмици и пътуваш много, така че винаги е хубаво, когато можеш да зарадваш феновете. Засега всичко е прекрасно.

Със Стийв Джонсън се познаваме от много време. Когато прекарвах повече време в Калифорния, тренирахме заедно много често. Естествено, почти всяка седмица се виждаме по турнирите. С повечето тенисисти съм играл доста пъти, все пак съм в Световния тур от 10 години и често опонентите се повтарят.

За първи път ще играя тенис в Лос Кабос и е хубаво първите часове на престоя ми тук да са по-лежерни, за да си почина и да се настроя. Имах време и да разгледам красивите места в града, организаторите са свършили страхотна работа с турнира. Обстановката е много различна в някои аспекти и това е нещо много позитивно”, сподели Димитров пред официалния сайт на турнира.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти