Шюрле и синът на Хенрик Ларсон са сигурни за Спартак (М)

Шюрле и синът на Хенрик Ларсон са сигурни за Спартак (М)

Световният шампион Андре Шюрле ще премине в Спартак (Москва). Вчера германецът пристигна в руската столица със семейството си, а днес трябва да подпише договор. Крилото ще играе в Спартак под наем от Борусия (Дортмунд) до края на сезона, а след това "червено-белите" ще имат опцията да го купят за 8 млн. евро. Руският клуб ще плаща в пълен размер заплатата на Шюрле от 4 млн. евро.

29-годишният футболист не е имал големи колебания преди да приеме офертата на Спартак. Той е бил изцяло подкрепен от съпругата си Анна Шарипова, която е казахстанка.

През миналия сезон Шюрле беше преотстъпен на Фулъм. Той записа 25 мача в Премиър лийг, като вкара 6 гола, но "котиджърс" изпаднаха. Контрактът на бившия германски национал с Борусия е до 2021 година. В кариерата си той е носил още екипите на Майнц 05, Байер (Леверкузен), Челси и Волфсбург.

Спартак ще се подсили и с младия шведски нападател Джордан Ларсон, който е син на легендата Хенрик Ларсон. 22-годишният футболист е собственост на Норкьопинг и има 11 гола от началото на сезона. 

"Вярно е, че синът ми има оферта от Спартак и двамата внимателно я обсъдихме", лаконичен беше по темата Ларсон-старши.

Джордан Ларсон е минал през всички юношески и младежки национални отбори на Швеция, а през 2018 година дебютира и за представителния тим на "тре кронур" в контролата с Естония (1:1).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички