Давиде Мариани се сбогува с Левски: Беше невероятно

Швейцарецът Давиде Мариани се сбогува с Левски през профила си в социалната мрежа Instagram.

"Беше невероятно, благодаря Левски! Благодаря София! Една година изпълнена с много емоции, възходи и падения. Благодарен съм за всичко. Специални благодарности на съотборниците ми, треньорския щаб и ръководството. Левскари, вие сте невероятни! На всички хора в София, никога няма да ви забравя!Само Левски! ДМ", написа той.

Мариани ще продължи кариерата си в Шабаб Ал Ахли Дубай. Сделката стана факт днес, а в касата на "сините" ще постъпят около 1,5 млн. евро. Мариани ще заработва по над 1,2 млн. евро на година в арабския клуб. Това прави по 100 000 евро на месец.

Халфът пристигна на "Георги Аспарухов" през лятото на 2018 година, като изигра 45 мача и вкара 17 гола за клуба. 28-годишният футболист се превърна в звездата на тима под ръководството на Петър Хубчев, като в първите шест срещи през този сезон вкара шест попадения - два в Лига Европа и четири в еfbet Лига.

155 Левски - Ружомберок 2:0

Мариани беше привлечен по желанието на Делио Роси, като веднага се наложи в титулярния състав. Той дебютира за "сините" при загубата с 0:1 от Вадуц в първия квалификационен кръг на Лига Европа преди 12 месеца. Първото му попадение за клуба стана факт още в първото домакинство на столичани в Първа лига, при равенството 2:2 с Черно море. Швейцарецът вкара шест гола в първите си шест месеца на "Герена" през миналия сезон, а през календарната 2019 година отбеляза общо 11 попадения - п

ет през миналата кампания и шест под ръководството на Хубчев в началото на този сезон.

118 Витоша (Бистрица) - Левски

Този показател го прави голмайстор №1 на Левски за настоящия сезон и за календарната година, тъй като реализатор №1 на родното първенство Станислав Костов има осем попадения в официални мачове през тази година. 

 

Именно страхотното начало на сезона пък доведе до този трансфер на швейцареца в Дубай, където ще печели близо четири пъти повече.

140 Дунав - Левски 1:4

Самият Давиде е много благодарен на Хубчев, който за по-малко от два месеца го направи по-добър футболист. Играчът вдигна чувствително нивото си при новия стил на игра на "сините". Осмицата на столичани влезе в ролята на лидер през това лято в халфовата линия, а с головете си се превърна в изключително важна фигура в състава на Левски.

 

Последните две попадения на Мариани със синята фланелката бяха срещу предпочитания от него съперник - Ботев (Пловдив), на който е вкарал общо четири пъти. Три гола има във вратата на миналогодишния аутсайдер в елита - Верея. Срещу Черно море, Дунав и Ружомберок пък се е разписвал по два пъти.

26-кратните шампиони на България пък не са правили трансфер за подобна сума от продажбата на Гара Дембеле във Фрайбург, който плати 2.4 милиона евро на Левски през 2011 година. Всички останали изходящи сделки през последните осем години на "Герена" са на стойност под един милион евро.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти