Нова загуба и много въпросителни за Григор Димитров

Григор Димитров не успя да постигне втора поредна победа на турнира в Лос Кабос. Първата ни ракета загуби с 4:6, 2:6 от поставения под номер 2 в основната схема Гуидо Пея за малко повече от час игра. Подобно на вчерашния си мач срещу Стийв Джонсън, Григор допусна твърде много грешки. Разликата беше, че днес срещу него имаше по-сериозен съперник, който се възползва от подаръците.

Това беше общо трети двубой между Димитров и Пея, а балансът вече е в полза на аржентинеца - 2:1 победи. Предишната им среща беше в Индиън Уелс през 2017 година, когато Пея се наложи с 6:3, 7:6(4), а през 2015-а Григор спечели със 7:6(1), 6:4 във Вашингтон.

Нещата тръгнаха зле за Гришо още от първия гейм, в който той беше пробит. При 30:40 българинът реши да излиза на мрежата, но Пея веднага го наказа с минаващ удар и си осигури ранен аванс. 29-годишният аржентинец затвърди пробива, макар че Димитров имаше своите шансове за рибрейк. Пея обаче пласира два поредни удара с максимална дълбочина и поведе с 2:0.

Следващият гейм отиде на сметката на Григор, който започна да намира верния ритъм. Бившият номер 3 в световната ранглиста продължи да е агресивен и върна пробива. Той използва любимия си бекхенд-слайс, за да изтласка Пея от основната линия, а последвалата грешка на аржентинеца означаваше 2:2. 

Двамата отново си размениха ролите и в седмия гейм Пея извлече максимума от спада в представянето на Димитров. Хасковлията не избра точния момент за оспорване на съдийско решение, а това го разконцентрира и двойната грешка не закъсня. Останалото свърши отличният ретур на Пея и той поведе с 4:3. 

Аржентинският тенисист нямаше проблеми със затварянето на сета, а в началото на втория Григор тотално се срина. От 30:0 в своя полза той допусна да загуби следващите 4 точки и отново се оказа изоставащ с пробив. Пея набързо поведе с 5:0, като обърна петия гейм от 0:40. Пред угрозата да предаде сета на нула Димитров намери сили поне временно да върне интригата. Той прекъсна серията на съперника си с пробив, а при 2:5 взе първите две точки на сервис Пея. Два добри сервиса обаче върнаха увереността на аржентинеца и до обрат не се стигна.   

Григор Димитров допусна 7 двойни грешки срещу нито една на Пея. Двамата направиха по два аса, а българинът спечели само 36% от точките на втори сервис.

Въпреки загубата, най-добрият ни тенисист беше изпратен с аплодисменти от мексиканската публика. 

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти