Хамилтън най-бърз в първата тренировка в Унгария, Ботас остана в бокса

Хамилтън най-бърз в първата тренировка в Унгария, Ботас остана в бокса

Звездата на Мерцедес Люис Хамилтън зададе темпото в първата тренировка в Унгария, докато неговият съотборник Валтери Ботас пропусна цялата сесия заради проблем с двигателя. Финландецът излезе на пистата и още във втората си обиколка се прибра в бокса. От отбора разкриха, че Ботас ще получи нов двигател в автомобила си за втората тренировка следобед.

В началото на тренировката преваля леко – основно в първия сектор на "Хунгароринг", но трасето изсъхна бързо.

Зад Хамилтън на минимално изоставане от 0.16 сек останаха Макс Верстапен от Ред Бул и Себастиан Фетел от Ферари, разделени помежду си от едва една хилядна от секундата. Холандският талант на Ред Бул се завъртя на трасето за втори път секунди, след като записа най-бързата си обиколка и се оплака по радиото, че колата е изключително чувствителна. С четвърто време остана съотборникът на Макс – Пиер Гасли.

Заради липсата на Ботас и слабото темпо на втория пилот на Скудерия Шарл Леклер, който завърши шести на секунда зад Люис, в тренировката успя да се отличи пилотът на Хаас Кевин Магнусен, който завъртя петата най-добра обиколка на трасето с изоставане от 0.7 сек спрямо Хамилтън.

Нико Хюлкенбегр от Рено завърши тренировъчната сесия седми пред двамата пилоти на Макларън Ландо Норис и Карлос Сайнц-младши. Топ 10 допълни Кими Райконен с Алфа Ромео.

Съотборникът на Магнусен в Хаас Ромен Грожан остана 12-и, като той не използва новия ъпгрейд на тима, представен за първи път в Германия. Младият пилот на Уилямс Джордж Ръсел пък успя да даде малко надежда на тима си като записа по-добро време от това на Ланс Строл от Рейсинг пойнт.

Пълните резултати от тренировката вижте

ТУК

.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти