Историческо! България победи Бразилия на футбол

Историческо! България победи Бразилия на футбол

Български състав победи представителен тим на Бразилия на футбол за първи път в историята на най-популярния спорт в света. Националният „Отбор на надеждата“ надигра с 8:7 латиноамериканците и влезе в Топ 12 на световното първенство по футбол за бездомни хора в Кардиф, Уелс. В 19:40 днес българският тим излиза срещу състава на Полша за класиране сред най-добрите 10 участници на Мондиала.

Двубоят между България и Бразилия беше изключително оспорван, като всеки от двата отбора повеждаше по няколко пъти в резултата. Най-много попадения от националите отново отбеляза капитанът Иван Петров от сливенската махала „Кумлука“, който се разписа 4 пъти. По две попадения вкараха Алекси Кирилов и Васил Петров, и двамата от столичния квартал „Факултета“. Отлично представяне отново направи и българският вратар Асен Трайков от „Филиповци“.

„Отбор на надеждата“ срещна Бразилия и преди четири дни в първата групова фаза на турнира, но тогава двубоят завърши 5:5 и латиноамериканците спечелиха след изпълнение на дузпи.

С успеха си срещу българският тим си осигури правото да играе за местата от 9 до 12 на световния шампионат. При успех над Полша по-късно днес, националите ще играят утре за деветото място и Купата на Кардиф срещу победителя от срещата Коста Рика - Литва.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти