Станимира Петрова с ударно начало на турнира "Балкан"

Станимира Петрова с ударно начало на турнира "Балкан"
Станимира Петрова стартира ударно участието си на Международния турнир по бокс за жени и девойки Балкан в Ботевград. Световната и двукратна европейска шампионка се класира на полуфиналите в категория до 57 килограма, след като победи категорично с 5:0 Рамиа Али от Сомалия. Златната медалистка от Европейските игри в Минск си осигури минимум бронз, а в спор за място на финала в понеделник ще се изправи срещу Сандра Кърк от Полша.
Мелек Закифова пък стигна до боя за титлата в категория до 48 килограма при девойките, след като победи с 4:1 финландката Пихла Киаво. За златото във вторник европейската шампионка за момичета от София 2017 ще играе с Диана Пасат от Румъния, която победи българката Жулияна Петрова с 5:0. Другите български три представителки в днешния ден загубиха.
При девойките Николета Чикерова (64) бе отказана в първия рунд от Ребека Люнгоф (Швеция). При жените младата надежда в категория до 51 килограма Мартина Маринова бе спряна от Елена Савалева от Русия, а 69-килограмовата Добромира Георгиева падна от Вивен Будай (Унгария).
Утре програмата в зала "Георги Христов" ще предложи 10 двубоя, като в 6 от тях ще има българско участие. Сесията, която започва в 14.00 часа, ще бъде открита Дара Ганчева. Боксьорката в категория до 51 килограма при девойките ще се срещне с Виктория Рогалинска от Полша. Веднага след това в същата теглова група излиза Дилек Серветова, която има за съперничка Каролина Ампулска (Полша).
По-късно Ана-Мария Дялова (60) играе с Ванеса Орчик (Полша), Далия Райчева (64) се изправя срещу финландката Евелина Тиами. Последните два мача от деня ще определят финалистките в категория до 48 килограма при жените. Първо Севда Асенова излиза срещу Айше Гагирир (Турция), а след нея на ринга се качва Еми-Мари Тодорова, която ще се бие с Юлия Чумгалакова от Русия. Входът е свободен.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти