Горещ трансферен слух взриви Русия

Горещ трансферен слух взриви Русия

Селекционерът на мъжкия национален отбор на Русия и старши треньор на шампиона Кузбас Туомас Самелвуо ще разтрогне договора си с клуба от Кемерово и ще поеме Зенит (Санкт Петербург), съобщи Горобзор.

Финландският специалист работи с Кузбас от началото на сезона 2016/2017. През януари 2017 година контрактът на Самелвуо с тима от Кемерово бе продължен за още 5 години.

През изминалия сезон Кузбас за първи път в своята история стана шампион на Русия.

През март 2019 година финландецът, който използва свободно руски език устно и писмено, бе назначен за селекционер на Русия, въпреки че по това време той бе старши треньор на Финландия.

Под ръководството на Туомас Самелвуо Русия спечели Лигата на нациите през 2019 година за втора поредна година. Договорът на финландеца със “Сборная” е за 2 години до края на Олимпийските игри в Токио 2020.

От 9 до 11 август националният отбор на Русия приема в Санкт Петербург олимпийска квалификация с участието на отборите на Мексико, Куба и Иран.

През миналия сезон Зенит (Санкт Петербург) финишира на 4-о място в Суперлигата на Русия под ръководството на Александър Климкин.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти