"Смърфовете" спряха полета на "орлите" в мач с много емоции (видео+галерия)

Отборът на Локомотив (Пловдив) спря устрема на Лудогорец в най-интересния мач от от 4-ия кръг на efbet Лига. Пред около 4000 зрители на "Лаута" двата тима изиграха много динамичен двубой, пълен с емоции, който завърши 1:1. Бирсент Карагерен беше точен в 60-ата минута, а Вандерсон изравни в 64-ата минута. Преди това в 10-ата минута Дан Битон пропусна дузпа, която беше спасена от играча на мача Илко Пиргов, който днес носеше и капитанската лента. Веднъж и гредата помогна на домакините в 13-ата минута, а през втората част преди попадението на Локомотив не беше отсъден втори 11-метров наказателен удар в полза за шампионите, след като Карагерен фаулира Вандерсон. Двата тима не спряха да търсят трите точки до последните секунди, но накрая си разделиха по една точка.

Така шампионът на България, който е едноличен лидер в първенството, загуби първи точки през тази кампания. Разградчани са с актив от 10 точки преди домакинството на ЦСКА-София, докато "смърфовете" вече имат седем точки и заемат пето място в класирането.

Локомотив (Пловдив) пък остана отборът, който е взел най-много точки от Лудогорец в елита на България. След днешното равенство точките спечелени от "смърфовете" срешу "орлите" станаха 20, като втори е Левски с 18 точки.

Бруно Акрапович даде почивка на седем от титулярите си срещу Спартак (Търнава), които класираха тима напред в Лига Европа. Това бяха Луков, Карагерен, Витанов, Петрович, Цветанов, Ожболт и Илиев, които най-вероятно ще стартират срещу Страсбург след няколко дни. Играчите бяха предимно на възраст между 20 и 22 години в състава на пловдивчани.
Стойчо Стоев също остави четирима от игралите при успеха с 4:0 над Валур да почиват за мача с ТНС, който е в четвъртък на "Лудогорец Арена". Икоко, Форстър, Чибота и Кешерю бяха заменени от Сисиньо, Вандерсон, Швиерчок и Григоре.
Първата опасност в мача беше в 7-ата минута пред вратата на Пламен Илиев, който без проблеми спаси слаб удар на Анте Аралица с глава след центриране на дебютанта Николай Николаев. Малко след това Томашевич сбърка при дълго подаване на Григоре, след което фаулира Сисиньо в наказателното поле. Реферът Станислав Тодоров посочи бялата точка. Зад топката застана Дан Битон, който стреля силно, но Пиргов се хвърли и парира удара на израелеца. Това се случи в 10-ата минута. В 13-ата минута пък гредата помогна на "смърфовете" след изстрел на Вандерсон от фаул.
Домакините отвърнаха с добра атака, но Аралица не успя да нанесе точен удар от няколко метра в 23-ата минута. Постепенно Лудогорец увеличи натиска, като Пиргов трябваше отново да се намесва в 33-ата минута. Тогава Недялков центрира отляво, а Езе при опита си да избие прати топката в рамките на вратата, но стражът с отличен рефлекс изби. Секунди по-късно Малебма тръгна да връща топката към своя вратар, но тя беше пресечена от Швиерчок, който технично върна към Вандерсон. Бразилецът не стреля веднага, като добрата намеса на Езе спаси "червено-черните".
Хубава атака на "орлите" в 38-ата минута завърши с изстрел над гредата на Горалски. Езе отново пробва рефлекса на своя вратар, но този път с глава в 40-ата минута, а капитанът на домакините отново улови. Две минути по-късно при центриране от фаул Езе удари гредата, но беше в положение на засада.
На почивката Бирсент Карагерен замени Николаев. Втората част продължи с натиск на гостите, но домакините се бореха за всяка топка и не се предаваха. На контраатака Аралица се опитваше да тормози защитата на "орлите", но без сериозен успех. Нападателят пробва и един изстрел с левия крак, който мина далеч от вратата, а след това бе заменен от Ален Ожболт. В 57-ата минута Карагерен фаулира Вандерсон в наказателното поле, но изненадващо Тодоров не посочи за втори път бялата точка, въпреки че имаше пълното право.
Три минути след това Карагерен изправи на крака около 4000 фенове на "смърфовете". Той получи подаване от другата резерва в срещата Ожболт, пое топката и със силен шут матира Илиев за 1:0. Попадението е трето за сезона за деветката на пловдивчани. Крилото съблече своята фланелка и получи жълт картон.
Гостите обаче реагираха моментално и само след 180 секунди резултатът беше изравнен. Битон първо отне топката от Бахтич на границата на наказателното поле на Лудогорец, докато домакините искаха фаул за играта на израелеца. Бившият играч на Ашодод проби през няколко човека и подаде на Вандерсон, който от малък ъгъл с левия крак прати топката в далечния ъгъл за 1:1. Голът е първи за бразилеца през тази кампания.
Стойчо Стоев пусна в игра Клаудио Кешерю и Мавис Чибота за сметка на Швиерчок и Жоржиньо. Именно румънецът беше близо до красив гол с пета след центриране от корнер, но Пиргов отново спаси.
Последва добра намеса на Григоре преди топката да попадне в Ожболт, а в 82-ата минута Карагарен стреля над вратата от изгодна позиция. В оставащите минути "орлите" търсеха пълен обрат, Димо Бакалов също влезе в игра.
Секунди преди края обаче Един Бахтич се размина с красив гол. Играчът на Локо стреля с топовен изстрел от 20 метра, но коженото поле ина на сантиметри от дясната греда на Илиев и мачът завърши 1:1. Двата тима пък вече мислят за мачовете в Европа.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

1:0 Карагерен (60)

1:1 Вандерсон (64)

ЛОКОМОТИВ (ПД):

1. Илко Пиргов, 6. Стиън Езе, 25. Лукас Масоеро, 5. Давид Малембана, 27. Николай Николаев, 50. Йосип Томашевич, 61. Елитон Жуниор, 13. Един Бахтич, 10. Парвизджон Умарбаев, 19. Уирис Густаво Оливейра, 77. Анте Аралица

ЛУДОГОРЕЦ:

23. Пламен Илиев, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 8. Дан Битон, 10. Якуб Шверчок, 12. Анисе Абел, 17. Жоржиньо, 21. Драгош Григоре, 44. Яцек Горалски, 88. Вандерсон


СЪДИЯ:

Станислав Тодороов

СТАДИОН:

"Лаута"

НАЧАЛО:

21:00 часа

СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти