Германец изненада всички и стана световен шампион на FIFA 19

Германец изненада всички и стана световен шампион на FIFA 19

Германецът Мохамед “MoAuba” Харкус е световният шампион на играта FIFA 19. В лондонската “О2 Арена” той победи на финала на FIFA eWorld Cup миналогодишния първенец Мусад “Msdossary” Алдосари от Саудитска Арабия с общ резултат 3:2 от двата мача (1:1, 2:1).

Така MoAuba, който беше най-добрият в потока на PlayStation, освен трофея прибра и чек за 250 хиляди долара, докато финалиста от потока на Xbox - Msdossary, си тръгва със 75 хиляди долара. Въпреки че беше пети поставен, шампионът изненада всички специалисти и фенове на играта с триумфа си, ставайки първият германец с това постижение. На полуфинала той отстрани след дузпи в изключително драматичен сблъсък големия фаворит и номер 1 в схемата nicolas99fc.

“Това е лудост, не го очаквах! Невероятно е! Победих Msdossary - това е лудост. Мислех, че ще стигна до 1/4-финалите или полуфиналите, но не очаквах да съм толкова добър. Във FIFA зависи дали имаш ден, няма значение колко силна ти е била годината”, заяви щастливият геймър.

Финалистът Msdossary пък получи приза за най-добър играч на турнира, който беше връчен от родния нападател Димитър Бербатов.

Последвайте каналите ни в:

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти