Ръководителите на Барселона със спешна среща в Маями

Ръководителите на Барселона със спешна среща в Маями

Минути след пристигането на играчите на Барселона в хотела им в Маями, друг, много по-малък автобус спрял пред главния вход. От него слезли президентът Джосеп Мария Бартомеу, изпълнителният директор Оскар Грау, отговорникът за първия състав Хавиер Бордас, както и двамата технически директори - Ерик Абидал и Рамон Планес, пише AS.

Там те ще проведат спешна среща помежду си, на която ще обсъдят финалния план до края на август, когато затваря трансферният пазар. Присъствието на Абидал и Планес във Флорида не е случайност. В Барса трябва да затворят още няколко сделки. Някои от тях може да се окажат спешни заради трансферния прозорец във Висшата лига, който ще затвори в четвъртък. Ясно е, че тази седмица ще е решаваща.

За първото място по важност се борят случаите на Неймар от Пари Сен Жермен и Филипе Коутиньо. Може да се окаже, че са свързани помежду си. Възможно е двамата бразилци да разменят местата си в двата отбора, като Усман Дембеле и Иван Ракитич също да заминат за Париж. В Барселона имат и други задачи за вършене като продажбата на Рафиня, но е очевидно, че присъствието на Абидал и Планес в САЩ е с цел Бартомеу постоянно да е информиран за движенията по две мултимилионни сделки, които трябва да оформят профила на тима за следващия сезон.

Може и да изглежда, че каталунците почти са завършили работата около състава след трансфера на Жуниор Фирпо, но това, че Абидал и Планес също са в Маями подсказва, че все още има какво да се направи около отбора. Така вчера е било дадено началото на решаващата за клуба седмица, в която Бартомеу иска техническите директори близо до себе си, за да знае от първа ръка за новостите и най-вече за решенията, които ще оформят Барселона за предстоящия сезон, допълват от изданието.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти