Дузпа спря победния домакински ход на ЦСКА-София в Европа, феновете скандират "Мафия!" (видео+галерия)

ЦСКА-София и Зоря завършиха 1:1 в първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа, който се игра на стадион "Васил Левски". Резултата откри Евандро в 13-ата минута, а украинците изравниха чрез Юрченко от дузпа в заключителните секунди на първата част.

Решението на рефера, както и още 3-4 други негови отсъждания, не се харесаха на феновете на червените, които на няколко пъти скандираха "Мафия", включително и непосредствено след последния съдийски сигнал. Попадението на Зоря бе първо във вратата на ЦСКА-София при домакинските двубои на тима в ЛЕ през този сезон, което лиши футболистите на Люпко Петрович от трети пореден успех пред родна публика.

Иначе големият липсващ сред 11-те на червените за този мач бе капитанът Николай Бодуров, който дори не попадна в групата. В негово отсъствие тримата централни бранители бяха Албентоса, Томаш и Занев.

Първият шут в очертанията на вратата бе на Турицов, който стреля още в първата минута, но не затрудни Шевченко. Секунди по-късно Михайличенко отправи удар от 22 метра с десния крак, но покрай дясната греда.

16 ЦСКА-София - Зоря

В следващите минути гостите разиграваха дълго топката и изглеждаше, че контролират събитията на терена, но се оказа, че това не е така, тъй като червените първи нанесоха своя удар. В 13-ата минута Занев изведе Малинов отляво, халфът върна великолепно по земя към Евандро, който след шут от десетина метра не остави шанс на Шевченко - 1:0 за ЦСКА-София.

Четири минути по-късно и Зоря създаде едно от малкото си опасни положения, когато Вернидуб стреля фронтално с глава от 8-9 метра след центриране от фаул, но над напречната греда. ЦСКА-София отговори с диагонален шут на Жеферсон след пас на Али Соу, но над вратата.

16 ЦСКА-София - Зоря

Последва равностойна игра и без кой знае какви положения пред двете врати до 45-ата минута, в която Зоря успя да изравни. Атака отляво завърши с прострелно центриране по земя, Албентоса се хвърли на шпагат да го спре. Защитникът на червените първо затисна топката с тялото си, но след това и с ръката, което се оказа достатъчно за съдията да даде дузпа. Тя бе реализирана от Юрченко с шут по земя в дясната част на вратата.

В 48-ата минута украинците пропуснаха да осъществят пълен обрат. След центриране от корнер топката попадна в краката на непокрития Иванисениа, който от метър стреля над вратата.

16 ЦСКА-София - Зоря

Постепенно футболистите на Люпко Петрович започнаха да поглеждат по-често към противниковата врата и в средата на втората част имаха две добри ситуации за втори гол. Първо Шевченко изпусна слаб удар и сантиметри не достигнаха на Али Соу да вкара с добавка, но вратарят поправи своята грешка, улавяйки топката. В 74-ата минута пък Тиаго шутира опасно от фаул, но в аут.

До края на двубоя българският тим бе този, който търсеше победата, а Зоря заложи на игра в защита и при възможност да реализира на контраатака второ попадение. Отбраната на ЦСКА-София обаче се справи добре и играта се пренесе в половината на украинците.

16 ЦСКА-София - Зоря

Червените опитаха да организират нещо по-опасно чрез центрирания по крилата и в две-три ситуации успяха да осъществят няколко разбърквания в наказателното поле на Зоря, но те не завършиха с опасни удари. В 90-ата минута пък Али Соу поиска дузпа за задържане при центриране на резервата Отабор отдясно, но реферът подмина ситуацията.

ЦСКА-СОФИЯ - ЗОРЯ 1:1

1:0

Евандро 13

1:1

Юрченко 45 д.

ЦСКА-СОФИЯ:

30. Черниаускас, 25. Албентоса, 24. Томаш, 11. Занев, 19. Турицов (62-Фабрини), 16. Бикел, 15. Малинов, 3. Жеферсон (77-Отабор), 20. Тиаго, 10. Евандро (82-Кери), 22. Соу

ЗОРЯ:

30. Шевченко, 7. Кочерин, 10. Комченовски, 11. Будкивски, 14. Михайличенко, 15. Вернидуб, 18. Тимчук, 19. Лунов (65-Леднев), 20. Абе Хана, 21. Иванисениа (70-Арвеладзе), 80. Юрченко (65-Русин)

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти