Уулвърхамптън нямаше проблеми в Ереван

Уулвърхамптън нямаше проблеми в Ереван

Уулвърхамптън разгроми с 4:0 като гост Пюник в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Раул Хименес вкара два гола, а по веднъж се разписаха Мат Дохърти и Рубен Невеш. Португалецът се разписа от дузпа в добавеното време.

Това беше и най-убедителната победа на англичаните като гост в евротурнирите. 

Мачът в Ереван беше генерална репетиция за "вълците" преди старта на сезона в Премиър лийг срещу Лестър. В предишния кръг отборът на Нуно Ешпирито Санто нямаше проблеми със северноирландския Крусейдърс и очакванията бяха за лесна победа и при визитата в Армения. В атаката на гостите започнаха Раул Хименес и Диого Жота, а в състава на Пюник личеше името на бишвия футболист на Левски Денис Махмудов.

Именно македонецът отправи първия по-опасен изстрел към една от двете врати, но топката мина над напречната греда. След четвърт час игра Сергей Шевчук центрира, а Максим Жестоков нанесе удар с глава, преминал встрани от целта. Уулвърхамптън видя, че съперникът не е за подценяване и заигра по-сериозно. В 29-ата минута Жота изведе спринтиращия Дохърти, който влезе в наказателното поле и технично пусна топката покрай Андрия Драгоевич - 0:1.

Веднага след гола "вълците" имаха нов шанс пред вратата на Пюник, но Диого Жота не се възползва от перфектния пас на Жоао Моутиньо. Малко преди почивката обаче английският тим удвои преднината си. Точен беше Раул Хименес. Мексиканецът беше намерен напълно непокрит от Жота в наказателното поле и с шут под гредата матира Драгоевич.

Втората част започна с нов гол за "вълците" и той отново беше дело на Хименес. Диого Жота се отличи с трета асистенция, а послдвалият изстрел на Хименес не остави шансове на стража на Пюник. 

До края Уулвърхамптън намали оборотите. Ешпирито Санто извади Жота, а в игра се появи новото попълнение Патрик Кутроне, привлечен от Милан. В последната минута именно Кутроне беше повален в пеналта и Рубен Невеш оформи крайния резултат.

ПЮНИК - УУЛВЪРХАМПТЪН 0:4 (0:2)

0:1

М. Дохърти (29)

0:2

Р. Хименес (42)

0:3

Р. Хименес (46)

0:4

Р. Невеш (90) д.

МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички