Голямото завръщане е факт! Юноша на Бенфика също в групата на Левски за Берое

Голямото завръщане в групата на Левски е факт. Холмар Ейолфсон е сред 19-те за мача с Берое, а сензационно в групата на Петър Хубчев попадна и Филипе Нашименто, който не беше желан от треньора през това лято. Двубоят на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ е в събота, 10 август от 20:30 часа.

Тази вечер "сините" направиха последната си тренировка преди срещата с Берое. В заниманието участие взеха всички футболисти, с изключение на Николай Михайлов и Янис Каргас, които лекуват вирусно заболяване, Кали Тиам и Станислав Костов, които пък се възстановяват от травми и се подготвят по индивидуална програма. Интересното е, че Филипе Нашименто също е в групата, въпреки че не попадаше в плановете на Хубси.

29 Тренировка на Левски преди мача с АЕК Ларнака

Голямото завръщане на Холмар е добрата новина при столичани, тъй като националът на Исландия е аут от октомври 2018 година, когато скъса връзки при загубата с дузпи от Черно море в турнира за Купата на България. Централният защитник не е готов за пълни 90 минути и ще остане на пейката, но вече тренира наравно със своите колеги, което значи, че скоро ще може да получи шанс за изява. Със сигурност той няма да е в оптимална форма още два-три месеца, нещо което феновете трябва да имат предвид. Въпреки това конкуренцията в отбрана се засилва при "сините". Навършилият преди два дни 29 години исландец има 43 мача и 3 гола с екипа на Левски.

Португалският халф пък не е играл за 26-кратните шампиони от декември миналата година, след като беше пратен в Румъния под наем в Политехника Яши. Там Нашименто изигра 12 мача и вкара един гол. През лятото Хубчев беше казал на ръководството, че не го иска в състава и да му се търси отбор. Юношата на Бенфика обаче не се разбра за личните условия с нито един клуб и се върна на "Герена", тъй като има договор с клуба. Така след 10 дни дни тренировки Нашименто е в състава за мача с Берое. Халфът има 23 мача и един гол за Левски, като пропусна и две дузпи в тези срещи. Една в 90-ата минута при равенството 1:1 с Етър на "Герена" за първенство, както и решаващата за Купата с Черно море през миналия сезон, когато столичани отпаднаха.

Ето и цялата група на „сините“:

Милан Миятович, Петър Иванов, Живко Миланов, Нуно Рейш, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Деян Иванов, Ивайло Найденов, Илия Юруков, Мартин Райнов, Фелипе Нашименто, Паулиньо, Станислав Иванов, Франко Мазурек, Дени Алар, Здравко Димитров, Асен Чандъров, Насиру Мохамед и Найджъл Робърта

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти