България с втора крачка срещу Пуерто Рико към Токио 2020

България с втора крачка срещу Пуерто Рико към Токио 2020

Волейболистите от националния отбор на България излизат срещу отбора на Пуерто Рико във втория си мач от Група А на олимпийската квалификация за Токио 2020 във Варна. Срещата е отново от 20,30 часа в зала "Конгресна" на ДКС в Морската ни столица.

49 България - Египет 3:1

Българските "лъвове" направиха първата крачка към изпълнение на мисията си за класиране на Олимпиадата в Япония догодина, а именно победа срещу Египет с 3:1 гейма снощи. Днес България ще трябва да направи и втората си стъпка към Токио 2020 - задължителна победа и срещу Пуерто Рико, за да се стигне до решителния сблъсък с шампиона от Рио 2016 Бразилия в неделя.

32 Бразилия - Пуерто Рико 3:0

Пуерто Рико стартира на турнира със загуба от "Селесао" с 0:3 гейма, но въпреки това затрудни максимално бразилците и в трите гейма, което означава ще срещата на България срещу пуерториканците може да бъде много трудна и тежка. Освен това, от Пуерто Рико в лицето на треньора Освалд Антонели и звездата Морис Торес се заканиха, че ще се борят за победа срещу "трикольорите".

49 България - Египет 3:1

България е с изцяло положителен баланс в срещите си с Пуерто Рико, както беше и с Египет, като имат 2 победи от 2 мача - 3:1 на Световната купа през 2007 година и с 3:0 в първата групова фаза на Световното първенство през 2018 година във Варна.

49 България - Египет 3:1
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БЪЛГАРИЯ - ПУЕРТО РИКО

Мач от 2-ия кръг в Група А на олимпийските квалификации

зала "Конгресна", Варна

Начало: 20,30 часа, пряко по БНТ 1

БЪЛГАРИЯ:

Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Светослав Гоцев, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро

Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ

ПУЕРТО РИКО:

Артуро Иглесиас, Морис Торес, Пабло Гусман, Секиел Санчес, Джонатан Родригес, Педро Ниевес - Денис Дел Вале-либеро

Старши треньор: ОСВАЛД АНТОНЕТИ.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти