Цветан Соколов: Най-важна е победата (видео)

България тръгна с победа на олимпийската квалификация във Варна, след като надигра Египет с 3:1 гейма, в първия мач от турнира. Диагоналът на националите Цветан Соколов заби 28 точки за успеха, а селд мача заяви, че първият мач в едно състезание винаги е много труден, като най-важното е победата, независимо как е постигната:

„Най-важна е победата, независимо какъв е резултатът. Египет игра много добре на посрещане и на сервиз, ние не можахме да ги пробием. Дори бих казал, че бихме доста хубав сервис, но не успяхме да направим никакви щети. За сметка на това, те прилично биха сервис, затрудниха ни на атака, пипаха на блок, вадеха и играха добре. Не можахме да ги спрем. Това е първи мач и винаги има напрежение, което особено при първи мач и пред собствена публика, има скованост, която можеше да ни изиграе лоша шега. Но нека се радваме сега на тази победа, защото е наистина важна.

49 България - Египет 3:1

В първият гейм нямаше от другата страна отбор. Направиха страшно много грешки, не можаха да атакуват както трябва. Ние, за сметка на това, не направихме почти никакви грешки на сервис, добре блокирахме, пипахме на блок, вадехме си я и контраатакувахме с доста висок процент.  Вторият гейм започнаха да играят добре, с почти никакви грешки. Но както казах, важното е, че победихме – няма значение как.

49 България - Египет 3:1

Ние не сме играли мач от доста време. Дори контролите, които играхме със Сърбия са преди десетина дни и оттогава не сме играли, само помежду си. А е много по—различно да играем срещу друг отбор. Утре (10 август б.р) ще видите много по-друг отбор. Ще играем по-различно, отколкото днес. Първият мач винаги има скованост, която можеше да ни изиграе лоша шега.

49 България - Египет 3:1

 

Страхотно е да се върна пред варненска и пред родна публика след доста дълго отсъствие. Радвам се, че победихме и зарадвахме публиката с победа."

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти