Шахтьор повали Динамо (К), Мораеш наказа бившия си тим с пета (видео)

Шахтьор повали Динамо (К), Мораеш наказа бившия си тим с пета (видео)

Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш отбеляза важен гол за Шахтьор (Донецк) при победата с 2:1 над Динамо (Киев) в голямото дерби на украинския футбол. Мораеш, който премина в Шахтьор именно от Динамо, откри резултата след удар с пета в 21-ата минута, а тимът му си отмъсти за загубата в мача за Суперкупата на Украйна преди няколко седмици.

Двубоят дойде в неудобен момент за Динамо - между двете срещи с Брюж от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Старши треньорът на домакините Александър Хацкевич имаше проблеми с окомплектоването на състава, но неговият отбор започна надъхано и пресираше съперника още в неговата половина. Шахтьор обаче не допусна грешки в защита и при първия си сериозен шанс за гол откри резултата. Това стана в 21-ата минута след центриране от дения фланг на Манор Соломон и технично изпълнение на Мораеш, който с пета отклони топката във вратата, пазена от Денис Бойко.

Динамо успя да отговори в края на полувремето чрез новото си попълнение Жерсон Родригес. Националът на Люксембург вкара за 1:1 с добавка с глава, след като преди това Андрой Пятов отрази силен шут на Денис Гармаш. 

През второто полувреме имаше два ключови момента - пропускът на Бенямин Вербич от Динамо и голът на Марлос, който донесе трите точки на Шахтьор. Бразилецът се разписа в 64-ата минута, когато навърза почти цялата защита на домакините и с помощта на лек рикошет в крака на противников футболист прати топката във вратата.  

В оставащото време "миньорите" не се затвориха, а атакуваха при всяка възможност. Една от многото контри на тима от Донецк завърши с успореден пас на празна врата към Дентиньо, но той не успя да сложи точка на спора.

Шахтьор води в класирането с 9 точки, а Динамо е втори с 6. Утре съперникът на ЦСКА-София в Лига Европа Зоря (Луганск) гостува на новака Колос (Ковальовка) и при успех ще събере 7 точки.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички