Късен щурм донесе първа точка на Оренбург (видео)

Късен щурм донесе първа точка на Оренбург (видео)

Оренбург остана без победа и след петия кръг на руската Премиер лига. Отборът на Владимир Федотов прави слаб старт на сезона и днес едва се измъкна от домакинска загуба срещу новака Тамбов. Оренбург губеше с 0:2, но две попадения на резервата Джоел Фамейе донесоха равенството 2:2 и първа точка на тима през кампанията.

Тамбов поведе с гол на Седрик Гогуа в 26-ата минута. Центрирането бе на Павел Карасьов, който замени контузения Владислав Кулик още в 12-ата минута, а Гогуа с глава прати топката под гредата. До почивката травма получи и халфът на домакините Едуард Готлиб, който отстъпи мястото си на Савелий Козлов.
Двубоят стана по-интересен след почивката, когато опасни положения имаше и пред двете врати. В 65-ата минута Александър Руденко парира удар на Бенито, но в 68-ата появилият се секунди по-рано на терена Хасан Мамтов наказа грешка в центъра на защитата на Тамбов - 0:2.

Влизането на Фамейе се оказа ключът към обрата за Оренбург. Ганаецът имаше нужда само от 4 минути, за да върне интригата. След бърза размяна на пасове Артьом Кулишев намери Фамейе и той се разписа с глава. В 78-ата минута нападателят отново беше на точното място и вкара за 2:2.

Малко преди края на редовното време Валериу Чуперка от Тамбов получи червен картон и само блестящите намеси на Гиорги Шелия спасиха гостите от болезнено поражение.

В класирането Тамбов е 13-и с 4 точки и в следващия кръг ще приеме Краснодар. Оренбург пък ще търси първата си победа срещу друг новак - Сочи.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти