България в позиция за оставане в лигата след първия ден във Вараждин

България в позиция за оставане в лигата след първия ден във Вараждин

България заема седмото място със 143 точки след първия ден на Европейското отборно първенство от II лига във Вараждин и е в позиция да запази мястото си в тази дивизия. За тази цел обаче родните атлети ще трябва да дадат най-доброто от себе си утре, тъй като Кипър са осми със 141 точки, Австрия девети със 139.5 точки. В III лига за следващото издание изпадат последните пет отбора от 12-те в групата. Убедително начело след първия ден е тимът на Естония със 185 точки.

В последните две дисциплини - щафетите на 4 по 100 метра при мъжете и жените, съставите на България заеха шесто и седмо място. Мъжете ни в състав Веселин Живков, Денис Димитров, Петър Пеев и Светлин Иванов са шести с 40.61 секунди.

Жените ни в състав Йорданка Иванова, Инна Ефтимова, Виктория Георгиева и Ивет Лалова-Колио заеха седмата позиция с 45.26 секунди. 

Победи за България в първия ден на шампионата постигнаха Ивет Лалова-Колио на 100 метра, Габриела Петрова в тройния скок и Тихомир Иванов в скока на височина. Второ място постигна Милица Мирчева на 3000 метра, а Марк Славов се нареди трети в хвърлянето на копие.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти