Де Йонг не иска Ван де Беек в Реал Мадрид

Де Йонг не иска Ван де Беек в Реал Мадрид

Новото попълнение на Барселона Френки де Йонг не иска бившия му съотборник в Аякс Дони ван де Беек да се премине в големия враг Реал Мадрид. Въпреки това, 22-годишният халф е уверен, че сънародникът му заслужава подобен трансфер.

“Бих предпочел да продължи в Аякс, не би ми харесало да го имам за съперник. Освен това така Аякс ще е по-силен. Но, разбира се, когато всичко това приключи, ако отиде в Реал, ще съм много щастлив за него. Мисля, че го заслужава, той е голям играч. Ще отида да го видя в Испания.

Напълно сигурен съм, че има нужните качества за това. Смятам, че го показа през изминалия сезон в Шампионската лига, особено в елиминациите. Вярвам, че показа на целия свят и всички в Европа, че има способностите да играе на това ниво.

Много съм горд със сезона, който направихме в Аякс, както и да видя, че момчетата са въвлечени в големи трансфери. Мисля, че го заслужават. Но, разбира се, малко ми е тъжно. Не съжалявам, защото съм много горд и щастлив да бъда в Барселона, но, разбира се, малко е тъжно, че играчите се разотидоха”, коментира Де Йонг пред ESPN.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти