Лампард: Бяхме по-добри, дано играем така през целия сезон

Лампард: Бяхме по-добри, дано играем така през целия сезон

Челси не успя да спечели Суперкупата на Европа, отстъпвайки на Ливърпул след дузпи, но играта на отбора зарадва мениджъра Франк Лампард и той засипа с комплименти футболистите си.

“Мисля, че ние бяхме по-добрият отбор. Липсваше ни малко късмет и повече точност при завършването на атаките. Ще работим над това, но като цяло съм щастлив и горд от представянето ни. Не обичам да губя, но днес наистина не ни провървя. Играта ни обаче е положителен знак. Изправихме се срещу отбор, който беше изграждан в продължение на няколко години. Всеки от нашите момчета се раздаде напълно. Видях това, което исках: отдаденост, желание, контрол над топката и пасове зад гърба на противника”, сподели Лампард.

“Канте е изключителен футболист. Той е скромен, но на терена е машина. Въпреки че не беше тренирал достатъчно и имаше лека контузия в глезена, изигра 120 минути и всички видяха какво дава на отбора. Щастлив съм, че мога да работя с него. Канте ще е невероятно важен за нас. Пулишич тепърва ще показва какво може. Не забравяйте, че той е само на 20 години. Трябваше му малко време, за да влезе в мача, но когато го направи, показа какъв талант притежава. Много съм доволен също от Жоржиньо и Емерсон. Тези момчета играха в неделя, а днес бяха на ниво през всичките 120 минути. Никой от отбора не ме разочарова”, продължи с хвалбите бившият английски национал.

“Тами Ейбрахам сам поиска да бие последната дузпа, което говори за увереността му. И аз съм пропускал дузпи. Тами ще стане по-силен. Когато играеш на най-високо ниво, се научаваш да се справяш с напрежението. Баркли и Маунт се включиха много добре от пейката. Ако играем така през целия сезон, ще е чудесно. Показахме характер при 1:2. Срещу Ливърпул не можеш винаги да действаш според собствения си план, но реакцията ни в хода на мача беше добра”, подчерта Лампард.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти