Хитцфелд: Борусия (Д) има най-силния си състав за всички времена

Хитцфелд: Борусия (Д) има най-силния си състав за всички времена

В навечерието на новия сезон в Бундеслигата легендарният Отмар Хитцфелд счита, че Байерн (Мюнхен) има сериозен опонент за титлата в лицето на Борусия (Дортмунд). През миналия сезон вестфалци направиха феноменална есен и се радваха на аванс от 9 точки, но след това позволиха на баварците да ги задминат и да защитят трофея си.


“Когато водиш с 9 точки, трябва ясно да обявиш, че искаш да станеш шампион. А от Борусия не го направиха тогава. Хубаво е, че сега те заявиха амбиции за титлата. Особено след като в момента разполагат с най-добрия си състав за всички времена”, коментира Хитцфелд пред Blick.

“Дортмунд проведе отлична трансферна политика това лято - продължи Генерала. - Според мен проблемът, заради който те не станаха шампиони, се крие в защитата. Мануел Аканжи е страхотен футболист, а сега със завръщането на Матс Хумелс в отбраната има и голяма личност.”

Хитцфелд има седем титли на Бундеслигата общо с Байерн и Борусия.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти