Предстои деветият турнир по ръгби 7 "Димитър Гаврилов"

Предстои деветият турнир по ръгби 7 "Димитър Гаврилов"

Тазгодишното издание на международния турнир по ръгби 7 “Димитър Гаврилов – Тренера” ще се проведе на 7-ми септември 2019 г. И тази година българските отбори ще се борят за още една купа, а именно Купа България – Ръгби 7. Заявка за участие са дали всички водещи отбори от родното първенство, което ще гарантира високото ниво на срещите.

 

Турнирът по ръгби 7 “Димитър Гаврилов – Тренера” се провежда в памет нпреждевременно напусналия ни легендарен треньор на “Балкански котки” Димитър Генков Гаврилов по-известен в град Берковица като “Тренера”. След неговата кончина ръгби общността в града се обединява около идеята да почитаме паметта на човека отдал живота си на любимия спорт с турнир по ръгби 7. От 2010 г. ръгби клуб “Балкански котки” кани отбори от цялата страна и чужбина за участие в ежегодния турнир.

Всички отбори са започнали вече подготовката си за новия сезон и това ще са първите официални игрови минути за повечето състезатели. Олимпийската версия на Ръгби се играе от по седем човека на високо темпо и скорост, а есетата са чести и атрактивни. Ръководството на ръгби клуб “Балкански котки” е поканило за участие много отбори от Сърбия, Румъния, Гърция и Турция и очаква скоро техните отговори.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти