Попето харесва новия си пост

Попето харесва новия си пост

Халфът на Ростов Ивелин Попов даде интервю за клубния сайт, в което сподели очакванията си за предстоящото гостуване на Уфа и призна, че се чувства много удобно в ролята на опорен халф. Именно на тази позиция играе българският национал от началото на сезона, а старши треньорът Валерий Карпин редовно хвали изявите му.

“Настройваме се за труден мач, но както и във всеки друг целта ни е победата. Уфа е сериозен съперник, който залага на дефанзивен футбол. На стадион “Нефтяник” има изкуствено тревно покритие, именно там получих контузия през пролетта”, припомни си Попето.

“Миналата седмица Спартак (Москва) гостува на Тюн и също игра на изкуствен терен. Тогава дори най-добрите футболисти допускаха твърде много грешки при подаванията. На изкуствената трева понякога не може да се комбинира добре”, продължи Попов.

“Вярно е, че от началото на сезона треньорът залага на един и същ състав във всеки мач. Негово решение е кой ще е титуляр и кой - резерва. Разбира се, когато има постоянен титулярен състав, отделните футболисти се разбират по-добре и могат да се намират на терена дори със затворени очи”, обясни българинът.

“Харесва ми да играя изтеглен по-назад. Надявам се да съм полезен за отбора и да помогна да се класираме на челно място в края на сезона”, пожела си Попето.

След първите 5 кръга в РПЛ Ростов няма загуба (3 победи и 2 равенства), като заема второ място в класирането, на две точки зад шампиона Зенит.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти