Шоу на Тони Уот и труден успех за ЦСКА-София след голов трилър на "Армията" (видео)

ЦСКА-София надделя трудно с 3:2 над Арда в мач от шестия кръг на efbet Лига. В герой за червените се превърна Тони Уот, който за този двубой бе предпочетен пред Али Соу. Таранът откри резултата в 15-ата минута и се отчете с асистенция на Евандро (63) за втория гол. Преди това Радослав Василев (18) бе изравнил. Резервата Али Соу сложи край на головата си суша с точен изстрел в 89-ата минута, а в добавеното време Иван Коконов се разписа за крайното 3:2.




За тази среща наставникът на червените Люпко Петрович предприе две промени в сравнение със състава, който започна срещу Зоря. На пейката останаха Нуно Томаш и Али Соу за сметка на Отабор и Тони Уот. Именно вторият бе и най-добрият играч в червените редици. Освен с гол и асистенция, той надиграваше почти всеки път бранителите на гостите и до смяната си в края на мача бе най-голямата заплаха за противника.

За Арда пък дебют направи Спас Делев, който с останалите си колеги в предни позиции създаде доста главоболия на ЦСКА-София, но футболистите на Стамен Белчев показаха слаба игра в защита и предвид допуснатите няколко груби грешки логично загубиха двубоя.

В първите десетина минути червените взеха териториално надмощие и имаха една добра ситуация за гол след подаване на Малинов с глава към Тони Уот, но таранът не си пое добре топката, която му бе отнета от Гаич.

В 15-ата минута ЦСКА-София откри резултата. Тогава съдията Георги Николов подмина нарушение на Бикел срещу играч на гостите, червените подеха контратака чрез Тиаго, който разигра на два пъти с Тони Уот. Последва центриране на португалеца към шотрандеца отляво и брилянтно воле на втория за 1:0.

Предимството на домакините в резултата бе само 180 секунди. В 18-ата минута Лозев центрира отдясно към Василев, който изпревари Черниаускас и прати топката в празната врата за 1:1.

В 30-ата минута Жеферсон за малко не допусна груба грешка, опитвайки да върне с гърди към Черниаускас и Спас Делев бе близо да пресече подаването, но стражът на червените успя да поправи грешката на своя съотборник, хвърляйки се в краката на гостуващия нападател и улавяйки топката.



В 37-ата минута ЦСКА-София като по чудо не вкара втори гол. Уот се пребори на тъча с Крумов, напредна отдясно и подаде много добре към непокрития Евандро, който стреля от десетина метра, но Караджов някак изби. Само 120 секунди по-късно вратарят на Арда отново демонстрира класа след бомбен изстрел на Малинов от 22 метра.



Гостите отговориха с шут от метър пред границата на наказателното поле, който Албентоса блокира. Футболистите на сините поискаха дузпа, претендирайки, че испанецът е играл с ръка, но реферът правилно не отсъди такава, тъй като дори това да бе така, защитникът я бе прибрал плътно до тялото си.

До края на полувремето ще се запомни опасен самостоятелен рейд на Пламен Крумов през центъра на терена. Централният бранител преодоля двама футболисти в червено и бе изблъскан от Албентоса пред границата на наказателното поле на домакините, но съдията прецени, че единоборството не е за нарушение и остави играта да продължи.



След началото на втората част ЦСКА-София наложи надмощие, но продължи трудно да създава положения. В 52-ата минута доста активният в този мач Уот преодоля Мартинов и нахлу в наказателното поле, футболистът на Арда посегна да отнеме топката, нападателят падна и поиска дузпа, но такава не бе отсъдена и по-скоро съдията взе правилно решение.

В 55-ата минута хубав шут на Евандро попадна в ръцете на Караджов.



Натискът на домакините даде резултат в 63-ата минута, когато Евандро вкара поредния си решаващ гол, който дойде след сериозна грешка на централните бранители на Арда. Уот за пореден път надигра защитник на гостите и отклони топката зад защитниците на тима от Кърджали. Крумов и Гаич бяха лошо позиционирани, а и спринтираха твърде бавно, което се оказа добре дошло за Евандро. Бразилецът надбяга двамата бранители и останал сам срещу вратаря вкара под плонжа на Караджов за 2:1.




Попадението успокои червените, които започнаха да създават, но и да пропускат все по-чисти ситуации.

В 78-ата минута Уот отклони с глава подаване на Черниаускас и по този начин изведе Али Соу сам срещу вратаря. Гаич обаче леко го побутна с гръб и таранът на червените падна, но реферът не отсъди дузпа, въпреки че положението бе спорно и нямаше да е грешка ако бе посочил бялата точка.



В 82-ата минута ЦСКА-София като по чудо не вкара трето попадение. Греъм Кери преодоля Лозев и центрира отлично в малкото наказателно поле на гостите. Там Гаич изпусна Уот, таранът стреля от два метра с глава, но заби топката в земята, след което тя отскочи и излезе над напречната греда.



Тези пропуски можеха да се отажат фатални, тъй като в 85-ата минута Арда организира опасна атака отляво, Илиша Сам овладя в наказателното поле и върна към непокрития Бенгюзов, но халфът стреля слабо от 12-13 метра, а и право в ръцете на Черниаускас.

В 89-ата минута домакините все пак вкараха трето попадение, когато Турицов центрира към Али Соу, таранът надскочи защитник на гостите и с глава покачи на 3:1.

Само 120 секунди по-късно футболистите на Стамен Белчев върнаха едно попадение след точен шут на Иван Коконов.



ЦСКА-СОФИЯ - АРДА 3:2

1:0

Тони Уот 15

1:1

Рдослав Василев 19

2:1

Евандро 63

3:1

Али Соу 89

3:2

Иван Коконов 90+1

ЦСКА-СОФИЯ:

30. Черниаускас, 19. Турицов, 25. Албентоса, 11. Занев, 3. Жеферсон, 15. Малинов, 16. Бикел, 14. Отабор, 20. Тиаго, 10. Евандро, 9. Уот

АРДА:

1. Караджов, 20. Лозев, 71. Крумов, 5. Гаич, 12. Глишич, 27. Мартинов, 8. Ховсепян, 30. Аморим, 17. Коконов, 15. Делев, 99. Василев

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти