Безмилостни ПСВ и Фейенорд, колеблив АЗ Алкмаар (видео)

Безмилостни ПСВ и Фейенорд, колеблив АЗ Алкмаар (видео)

Два от трите холандски отбора в плейофите на Лига Европа могат да се считат за почти сигурни участници в групите на турнира. Това са ПСВ Айндховен и Фейенорд, които тази вечер постигнаха убедителни победи с по 3:0.

ПСВ имаше проблеми с кипърския Аполон (Лимасол) само до почивката. След нея "филипсите" се разиграха и вкараха три гола за по-малко от четвърт час. Резултата откри 17-годишният Мохамед Ихатарен (47), а другите попадения бяха дело на Коди Гакпо (56) и Дензъл Дъмфрис (61). Дебют за отбора на Марк ван Бомел направи Костас Митроглу.

Апоел (Беер Шева) излезе на "Де Кюип" с амбицията да изненада Фейенорд, но израелците нямаха сили да се противопоставят на хората на Яп Стам. В 33-ата минута Себастиан Ларсон даде преднина на Фейенорд, в 56-ата се разписа Лирой Фер, а отново той оформи крайното 3:0 в 78-ата минута.

Грешна стъпка направи единствено АЗ Алкмаар, който завърши 1:1 с Антверп. Гостите от Белгия поведоха с попадение на Дилън Батубансика (38), но в 73-ата останаха с човек по-малко заради червен картон на Аурелио Бута. Скоро след това Майрон Боаду изравни за АЗ.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти