Танак и Нювил в битка за лидерството на рали Германия

Танак и Нювил в битка за лидерството на рали Германия

От Танак и Тиери Нювил се борят за лидерството на рали Германия, като след сутрешните петъчни етапи двамата пилоти са разделени от едва 3.2 сек. Със своя Hyundai Нювил спечели две етапни победи сутринта и излезе начело с 0.7 сек аванс пред Танак. Естонецът с Toyota успя да се реваншира на следващите два етапа и обърна пасива си в 3.2 сек актив. Танак се бори за трета поредна победа на германска земя както и да увеличи лидерството си в генералното класиране на Световния рали шампионат (WRC).

Защитаващият титлата си от 2018 година Себастиен Ожие вече е на 13.7 сек зад Танак на трето място със своя Citroen C3. Битката за четвъртото място е меджу трима пилоти. Към момента то се заема от Крис Мийк с Toyota, а на 0.1 сек зад него е Дани Сордо с втори Hyundai. На още 1.9 сек назад се движи Яри-Мати Латвала с третата Toyota Yaris.

Вторият пилот на Citroen Есапека Лапи и Андреас Микелсен с последния Hyundai също са залепени един за друг на седма и осма позиция и ги разделят едва 0.4 сек. За M-Sport Ford единствен пилот остана Гус Грийнсмит, тъй като автомобилът на Теему Сунинен спря в първата състезателна отсечка с неустановена все още повреда. Грийнсмит пък замества по-опитния Елфин Еванс, който се възстановява от контузия.

Този уикенд Toyota има и четвърти автомобил във WRC, който е за изгряващата звезда Такамото Кацута. След първите няколко етапа той се движи извън топ 10.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти