Гледай на живо

Югоизточна Трета лига: Локомотив (Пловдив) II - Ботев (Пловдив) II

Танак води пред Нювил с четири етапни победи на рали Германия (видео)

Танак води пред Нювил с четири етапни победи на рали Германия (видео)

Лидерът в генералното класиране на Световния рали шампионат (WRC) От Танак защити водачеството си на рали Германия и в петъчния следобед. Естонецът, който се бори за пета победа за 2019-а, спечели две етапни победи следобед и така приключи петъчния състезателен ден с четири етапни успеха и преднина от 2.8 сек спрямо пилота на Hyundai Тиери Нювил. На високите температури само те двамата успяха да развиват толкова високо темпо по неравните и тесни пътища.

Зад Танак и Нювил, на изоставане от 22 сек се движи защитаващият титлата си във WRC от 2018-а Себастиен Ожие. Французинът се оплака от недозавиване на своя Citroen C3, а освен това двигателят му изгасна на един от етапите и той изпусна още ценно време там.

"Теренът е точно такъв, какъвто го очаквахме - бързи етапи и малки преходи. Съботата ще бъде тежък и важен за крайния резултат ден", призна Танак.

В битката за четвъртото място пилотът на Toyota Крис Мийк се пребори с конкуренцията. Мийк се движеше четвърти за по-голямата част от деня, но бе притесняван от Дани Сордо с Hyundai i20 и Яри-Мати Латвала с още една Toyota Yaris. В предпоследния петъчен етап Сордо смали изоставането си от Мийк, но получи повреда в скоростната кутия, заради която изгуби близо минута и падна до девета позиция.

Латвала от своя страна загуби време при завъртане в последния етап и трябваше да се примири с пета позиция на края на деня. Латвала изостава с 2.2 сек от Мийк и е на 12.2 сек пред Андреас Микелсен с третия Hyundai.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти