Фрайбург наказа слабата защита на Падерборн 07 (видео)

Фрайбург наказа слабата защита на Падерборн 07 (видео)
Фрайбург постигна втори пореден успех в германския шампионат, като този път надви новака Падерборн 07 с 3:1 на неговия стадион. Седмица по-рано тимът на Кристиан Щрайх заби три попадения и на Майнц 05, с което поне за кратко ще прави компания на Борусия (Дортмунд) и Байер (Леверкузен) на върха на класирането.

Футболистите на Фрайбург се възползваха от посредствените изяви на отбраната на съперника и стигнаха до обрат от 0:1 до 3:1. Още в 3-ата минута намиращият се във форма Стрели Мамба надбяга Йонатан Шмид, за да открие резултата в полза на Падерборн. В 21-вата обаче Лука Валдшмит изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка.

В 40-ата минута централният защитник на гостите Филип Лайнхарт изрита силно топката напред и тя изненадващо прехвърли бранителите на домакините и за Нилс Петерсен беше лесно да вкара за 2:1 за своя тим.

Новаците се опитаха да изравнят през второто полувреме, но не го сториха, а в последната минута Кристиан Щроодайк действаше разсеяно и даде възможност на Лукас Хьолер да подаде на новото попълнение Куон Чен-Хун, който на празна врата реши с всичко с попадение за крайното 3:1.



В следващия кръг Фрайбург посреща другия завърнал се Първа Бундеслига отбор - Кьолн, а Падерборн ще пътува за мач с Волфсбург.

 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти