Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Световен шампион с Италия: Лесно играех срещу Кристиано, джуджето Меси е звезда

Световен шампион с Италия: Лесно играех срещу Кристиано, джуджето Меси е звезда

Световният шампион с Италия от Мондиал 2006 Мауро Каморанези си припомни пред радио Club 947 сблъсъците си с Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Франк Рибери, Роберто Карлош на футболния терен, както и изгонването на Зинедин Зидан на финала на въпросното световно първенство.

За Кристиано Роналдо

Миналата седмица заведох синовете си на тренировка на Ювентус, за да се снимат с Кристиано. Излезе от съблекалнята полугол и видях мускули, каквито никога не бях виждал. Откъде ги вади тези мускули? Дадох си сметка, че ме разпозна, но не защото съм световен шампион, а тъй като сме играли един срещу друг. Не съм го сритвал, но беше лесно да играя срещу него. Когато играхме с националните отбори, единственото, което правеше, беше да пусне дълга топка и да направи двоен пас. Неговата сила беше скоростта му. Играеше по страничната линия и знаех, че трябва да го покривам.

За Меси, Рибери и Карлош

Изправял съм се срещу Меси. Дали съм го сритвал? Той не идваше при мен. Това джудже е звезда. Рибери беше един от тези, които ме затрудняваха най-много. Имаше голямо въображение в ограничените пространства, винаги искаше топката. При Карлош беше прекрасно, защото той беше много отворен - атакуваше и те оставяше да атакуваш. Мислиш си, че ще страдаш, но когато отборът ти си върне топката, той ти оставя 30 метра свободен терен, а на един срещу един не беше толкова добър.

За червения картон на Зидан

Какво му каза Марко Матераци? Нещо за сестра му. Зидан беше избухлив. Всички го обичаха. Не успях да играя в един отбор с него, но момчетата, които постигнаха това, го обожаваха. Много мълчалив човек, който не обичаше да привлича вниманието, победител със сприхав характер. Не му стигаше само да бъде добър играч. Ако трябваше да се намеси и да се скара с някого, правеше го.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти